Tábor 8.-10.8.2011

14.09.2011 20:53

    Na začátku srpna jsme pořádali letos druhý minitábor. Tentokrát k nám přijely děti menší a to ve věku 6-11 let v počtu 8 (opět skoro samé holky, až na jednoho, Šimona, který statečně hájil klučičí barvy:-)). Počasí nám moc nepřálo, a proto se každý večer jezdilo spát domů, jelikož ve stanech bychom asi zmrzli:-(.

    V pondělí se všichni seznámili s koníky. Proběhlo první čištění, úklid stáje a vyjížďka do lesa na Banetce a Piškotovi. Heku jsme nechali odpočívat, protože by pro menší děti byla moc velká a Freka ještě stále nemá doléčené zranění nohy. Odpoledne jsme jeli na výlet do záchranné stanice Pasíčka v Proseči. Tady jsme se dozvěděli spoustu zajímavého o u nás žijících zvířatech a práci této stanice. Prohlídku jsme zakončili řáděním na dětském hřišti. Výlet to byl parádní, všem mohu návštěvu Pasíčky jen doporučit. Po návratu do Janova se dětem věnovala paní Jana Pucherová se svými pejsky. Děti si měly možnost vyzkoušet agility, házely pejskům frisbee a balónky. Bylo to moc fajn a nikomu se ani nechtělo domů.

    V úterý jsme se ráno starali o koníky a šli s nimi na vycházku do lesa. Kdo nejel na koni, hledal houby. Po obědě jsme jeli do Litomyšle a šli do muzea na výstavu o Krtečkovi. Tady jsme plnili různé úkoly, malovali na papír i na obličej, hráli piškvorky. Poté jsme ještě zašli na zmrzlinu a jeli busem zpět do Janova. Ještě jsme stihli nabatikovat trička a už byl večer a opět zpět domů.

    Středa se moc nepovedlo, stejně jako skoro celé toto léto. Pršelo a bylo 12 stupňu!!! Proto jsme zatopili v krbu a hádali se o to, kdo bude sedět nejblíž:-). Dopoledne jsme vzhledem k počasí jezdit nešli. Hráli jsme různé hry, malovali, četli v knížkách a koních. Odpoledne už bylo lépe, a tak jsme se vydali hledat poklad. Ten byl přes drobné potíže nalezen a všichni byli po zásluze odměněni. Následovala jízda zručnosti na jízdárně, kdy musely děti plnit úkoly z koňského hřbetu. Všichni zvládli bez problémů a potom už hurá opékat špekáčky a večer domů. A za rok snad ahoj!!

    Doufám,že se všem u nás líbilo. Budeme se těšit na příští prazdniny. Snad bude lepší počasí. Poděkování patří opět manželům Pucherovým za poskytnutí zázemí, paní Pucherové za zapújčení pejsků a ukázku jejich výcviku, paní 4ermákové za vynikající kuchyni, všem pomocníkům a organizátorům a hlavně Banetě a Piškotovi za hladký průběh akce:-).Fotky naleznete ve fotogalerii.    

 

   

Kontakt

Občanské sdružení hiporehabilitace Baneta

oshbaneta@seznam.cz

Sídlo: Zahradní 41, Svitavy, 56802

Provozovna: Stáj Pucher, Janov u Litomyšle 61, 569 55

IČO 27047784

Mgr. Hana Onderková 736/157794

Vyhledávání

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode