Tábor 12.-15.7.10

20.07.2010 11:28

Abychom se o prázdninách a na mateřské nenudily:-), rozhodly jsme se uspořádat malý docházkový tábor. Historicky prvního termínu se zúčastnilo 7 dětí (samé holky ve věku 9 měsíců až 15 let:-)) a 3 koně (také samé holky ve věku 17-19 let:-)).

V pondělí se děvčata seznámila s koňmi teoreticky i prakticky. Učily se, z čeho se skládá sedlo a uzdečka, jak pečovat o koně, čistit je, sedlat atd.. Poté jsme vyrazily na vyjížďku do lesa, aby si všichni vyzkoušeli jízdu v sedle. Po obědě jsme jely na rozhlednu na Kozlově. Ani horké počasí nás neodradilo od výstupu a mohly jsme se tak kochat výhledem po okolí. Po příjezdu do Janova jsme batikovaly trička, která jsme poté pomalovaly jak jinak než koňmi.  Navečer proběhl výcvik na lonži na jízdárně, poprvé se klusalo!

V úterý jsme dopoledne kreslily koně, čistily sedla a uzdečky a opět jezdily na Banetce, Hece a Frece. Odpoledne jsme jely do Svitav k panu Onderkovi do bazénu, kde jsme se parádně vyřádily!!! Osvěžení v horkém letním počasí přišlo vhod.

Ve středu probíhalo opět ježdění na jízdárně a výcvik na lonži. Odpoledne se děvčata vydala do lesa na šipkovanou. Odpovídaly na různé "koňské" otázky a odměnou byl nalezený poklad. V podvečer proběhla ještě jízda zručnosti na koních, kdy si všichni mohli vyzkoušet svoje dovednosti v sedle. Poté jsme opékaly párky, postavily stany a užily si horkou letní noc v Janově.

 

Ráno proběhlo už jen balení, pomoc ve stáji, loučení a odjezd domů. Všichni jsme si tyto dny u koní parádně užili!! Všichni, včetně nejmladší účastnice Aničky, zvládli extrémně horké počasí bez úhony.  Baneta, Heka i Freka zaslouží velkou pochvalu za trpělivou práci s dětmi!!! První tábor se tedy moc povedl a budeme se moc těšit na další!! Fotky naleznete jako vždy ve fotogalerii.

 

 

 

Kontakt

Občanské sdružení hiporehabilitace Baneta

oshbaneta@seznam.cz

Sídlo: Zahradní 41, Svitavy, 56802

Provozovna: Stáj Pucher, Janov u Litomyšle 61, 569 55

IČO 27047784

Mgr. Hana Onderková 736/157794

Vyhledávání

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode