Tábor 10.-12.7.11

01.08.2011 21:19

    Od pondělí do středy 10.-12.7. jsme pořádali jezdecký minitábor. Do Janova přijelo 7 děvčat z blízkého i dalekého okolí ve věku 8-15 let. V pondělí dopoledne proběhlo seznámení s námi a koňmi. Pracovaly jsme ve stáji, čistily uzdečky a sedla, učily se vše o koních a péči o ně. Po obědě jsme vyrazily v sedlech Heky, Piškota a Banety na projížďku do lesa. Všechny si tak vyzkoušely jízdu v sedle, pro některé to byla jezdecká premiéra. Po návratu do stáje jsme se postaraly o koně a přijaly jsme pozvání paní Pucherové a vyrazily s ní na cvičiště pro psy, kde si všechny mohly vyzkoušet agility a vidět, jak se cvičí border kolie. Mezitím Petra s Katkou postavily stany a nachystaly večeři. Večer jsme hrály Riskuj s koňskou tématikou, a tak se dozvěděly o koních ještě víc. Poté ještě pár písniček a hurá do spacáků.

   Po trochu chladnější noci jsme se vzbudily do krásného dne. Dopoledne jsme strávily na jízdárně a trénovaly "lehký sed". Opět na Banetce, Hece a Piškotovi. Po obědě jsme jely do Litomyšle na koupaliště. Zjistily jsme, že máme mezi sebou vodníky, protože některé nevylezly z vody po téměř celé 3 hodiny. Večer jsme se ještě postaraly o koníky a batikovaly trička. V noci proběhla stezka odvahy. Všichni zvládli bez problémů a odměnou jim byla koňská podkova!! A potom už dobrou noc!!!

    Ve středu už tak pěkně nebylo. Dopoledne opět práce ve stáji a ježdění. Odpoledne potom hry a hlavně cesta za pokladem, tedy spíše cesta za Piškotem. Na její trase musely všechny holky plnit úkoly a na závěr najít cestu až k pokladu!!! A k Piškotovi s Petrou!! Navečer jsme ještě jely jízdu zručnosti na koních. Poté ještě opéct špekáčky, sbalit věci a za rok snad opět ahoj!!!

     Velké poděkování patří manželům Pucherovým za zázemí, Aničce Petrové za vynikající kuchyni!!!, Banetce, Hece a Piškotovi za trpělivost a také táborovým pomocníkům za ochotu a táborovou pohodu!!!

Kontakt

Občanské sdružení hiporehabilitace Baneta

oshbaneta@seznam.cz

Sídlo: Zahradní 41, Svitavy, 56802

Provozovna: Stáj Pucher, Janov u Litomyšle 61, 569 55

IČO 27047784

Mgr. Hana Onderková 736/157794

Vyhledávání

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode