Parkurové závody 26.6.10

29.06.2010 10:58

 

V sobotu 26.6. jsme spolupořádali další ročník jezdeckých závodů. Vydařené počasí nás doprovázelo celým dnem, a tak jsme mohli sledovat výborné výkony jezdců i koní.


Dopoledne se začínalo soutěží st. Z, ve které startovalo 33 dvojic. Za naši stáj startovala dvojice Petra Kabrhelová a klisna Heka, která bohužel z důvodů pádu při nájezdu na skok nedokončila. Škoda, neboť klisna Heka se na start v parkuru velice těšila:)  Jiří Tměj s klisnou Blankou dokončili parkur bez trestných bodů a v rozesk. jednou chybovali. S tímto výkonem jsme byli maximálně spokojeni, neboť tato klisna pobývá v naší stáji pouze 2 týdny. Vítězem se stala mladičká jezdkyně Lucie Novotná se svým temperamentním koněm TELEMARQUE.


Pokračovalo se soutěží ZL, kde jsme měli možnost vidět v rozeskakování 15 dvojic. Po napínavém boji vybojovala prvenství dvojice Petr Tvarůžek a Adriana 7. 
Do odpolední atraktivní soutěže se stup. obtížností do 120cm se žolíkem HWT CUP se přihlásilo 28 dvojic. Žolík dal účastníkům pořádně zabrat a čisté výkony padaly jen vyjímečně. I v této soutěži se dařilo P. Tvarůžkovi, a tak vybojoval druhé vítězství. Nejlepší Amazonkou pro rok 2010 se stala Lucie Šebková s klisnou La Vetou. Tato dvojice zajela velice krásný, bezchybný a hlavně rychlý parkur. Gratulujeme. 
V přestávce mezi soutěžemi byla připravena ukázka paravoltiže s klisnou Banetou, která v naší stáji vykonává hipoterapii. Děti s handicapem z klubu APA VČAS Olomouc tak předvedly své umění při cvičení na koni .

 
Vrcholem celého dne byla Velká cena firmy T&T trade s.r.o., parkur st. S. Tento stupeň obtížnosti se jel na janovském kolbišti poprvé ve své historii. Jedenáct dvojic na startovní listině slibovalo atraktivní podívanou. V parkuru, jehož autorem byl pan T. Lesák, se soutěžící pořádně zapotili. Čistý a bezchybný výkon podala jediná dvojice a to Petra Skřivanová s klisnou Odysseou ze Stáje Manon Litomyšl. Krásné druhé místo patřilo Rie Slušné s Adiže 2 a třetí místo obsadila Denisa Tošovská s Ankarou z Hřebčína Suchá. Velké poděkování patří všem sponzorům, bez jejichž pomoci by nebylo možné tyto závody uspořádat a také všem pomocníkům.

Hlavní partneři: T&T trade s.r.o., HWT s.r.o. Svitavy, Obecní úřad Janov, Tiskárna Osík, manželé Němcovi, Sport Stratílek, Mlýny Faulhammer, LBtech a další 
 

 

Kontakt

Občanské sdružení hiporehabilitace Baneta

oshbaneta@seznam.cz

Sídlo: Zahradní 41, Svitavy, 56802

Provozovna: Stáj Pucher, Janov u Litomyšle 61, 569 55

IČO 27047784

Mgr. Hana Onderková 736/157794

Vyhledávání

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode