Jaký byl 2. Dětský den bez hranic?

25.05.2009 22:51

Sobota 23.5.2009 patřila 2. Dětskému dni bez hranic, který pořádalo OSH Baneta a Stáj Pucher. Den bez hranic Bohatý program k nám přilákal víc jak sto návštěvníků a my jsme jen tajně doufali, že vše bude klapat podle představ.
Dětský den zahajovala Mgr. Hana Onderková a Ing.Jaroslav Tměj symbolickým odemčením stáje a zahájením letošní sezóny hipoterapie.
Den bez hranic Poté následoval křest naší malé kobylky Hekariny, které se stal kmotrem janovský starosta pan Miloš Štika. Hekarině se křtiny velice líbily a naplno si užívala svých pět minut slávy.
Program dále pokračoval na jízdárně, kde se slavnostně přestřihla páska u dětského hřiště. Toto hřiště bylo zakoupeno firmou M-Markus, Praha, které tímto velice děkujeme.
Den bez hranic Dalším překvapením byla ukázka klisny Banety s jezdkyní Petrou Kabrhelovou na hudbu z filmu Mission Impossible. Baneta tak měla možnost přesvědčit přítomné, že je nejen výborným koněm na hipoterapii, ale i na drezúru. 
Den bez hranic Zpestřením byl i tanec se psem v režii Jany Pucherová. Fena Sheylla předvedla svižný country tanec a fena Amálka moderní disco. Obě fenky sklidily velký aplaus a nadšení z této ukázky bylo vidět u všech přítomných.
Vrcholem celého odpoledne byla ukázka paravoltiže, která se stala naprostým hřebem našeho programu. Paní Ježková z APA VČAS Olomouc předvedla se svými svěřenci nádhernou ukázku cviků na koni. Cvičenci s handicapem byli z olomouckého klubu APA VČAS a z klubu EPONA Brno. Den bez hranic Nejen diváci plakali dojetím nad souhrou a ladností pohybu těchto dětí, ale dokonce i sami pořadatelé. K této ukázce byla zapůjčena klisna Baneta, jejíž chování bylo naprosto úžasné a přesvědčilo nejen svou majitelku, ale i všechny přítomné, že byla zakoupena dobře a že lepšího koně bychom jen těžko hledali. Tato ukázka byla naprosto ojedinělá a nám nezbývá než říct, klobouk dolů před těmito mistry...
Závěr odpoledne patřil dětem, a tak konečně mohly změřit své síly a pořádně si zasoutěžit. Den bez hranic Hry nachystané panem Davidem Karáskem z Rajhradic byly natolik zábavné, že se do soutěží zapojili přítomní rodiče, sponzoři, ale i sami pořadatelé. Bylo se opravdu na co dívat. Soutěžící byli odměněni dárkovými balíčky, diplomy a krásnými dřevěnými hračkami.
A co řící závěrem? Tento den stál opravdu za to. Byl plný silných zážitků, dětských úsměvů a spokojenosti všech přítomných.
Velký dík patří pořadatelům, všem pomocníkům, také skvělému moderátorovi panu Jindřichu Kasalovi, ale i Janě Vašinkové, Romaně Burešové, Martinu Onderkovi, Evě Kubešové a Ondřeji Getzelovi za výborný servis u občerstvení, celému realizačnímu týmu z Brna, ale i sponzorům: Ing.Jaroslavu Tmějovi,firmě M-Markus s.r.o., Praha, Obecnímu úřadu Janov, Městu Litomyšl, Pardubickému kraji, Milanu Fadrnému z Brna a dalším.
Fotky z této akce naleznete ve fotogalerii!!

Kontakt

Občanské sdružení hiporehabilitace Baneta

oshbaneta@seznam.cz

Sídlo: Zahradní 41, Svitavy, 56802

Provozovna: Stáj Pucher, Janov u Litomyšle 61, 569 55

IČO 27047784

Mgr. Hana Onderková 736/157794

Vyhledávání

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode