Jaké byly parkurové závody?

30.06.2009 10:04

V sobotu 27.6.09 se na krásně připraveném janovském kolbišti sešel rekordní počet startujících. Počasí nám velmi přálo, a tak se diváci mohli těšit na velmi kvalitní výkony jezdců i koní.
Janovské závody Zahajovalo se soutěží do 100 cm, ve které s přehledem zvítězil Vinzens Otto s klisnou Viktorie 7 ze Stáje Cilka, Libchavy.
Další soutěž v pořadí, soutěž stupně "Z" se jela jako Cena firmy Lněnička Jan. Ani v této soutěži tomu nebylo jinak a i zde předvedl nejrychlejší bezchybnou jízdu Otto Vinzens, tentokrát s valachem Akin. Tento jezdec obsadil současně i příčku třetí a to s koněm Sezam. Druhé místo patřilo mladičkému, velmi stylovému jezdci, Jiřímu Tmějovi s klisnou Danikou startujícího za Hřebčín Suchá.
V soutěži ZL, která se jela o Cenu firem M-Markus s.r.o. Praha a Haly HWT s.r.o. Svitavy na nás čekalo opravdu bohaté startovní pole. Startujících bylo celkem 53 a z toho absolvovalo základní parkur bezchybně 24 jezdců. Po napínavém rozeskakování se vítězství ujal Hradecký jezdecký klub, jehož členové obsadili první dvě příčky. Na 1.místě se umístila Kristýna Dostálová s koněm Lester z HJK, 2.místo obsadil Petr Pejřil s koněm Pastor 1 z HJK. Třetí skončil Skřivan Jiří s koněm Arcos ze Stáje Manon Litomyšl.
Janovské závody Vrcholem celého dne byla soutěž se stup. obtížností do 120 cm se žolíkem-CENA FIRMY T&T TRADE LITOMYŠL. Přes opravdu kvalitní startovní pole jezdců a koní se podařilo tento parkur překonat bezchybně pouze 10ti z nich. Nejvíce dělal zúčastněným problémy skok Žolík, který podařatelé pojali trošku netradičně.
Vítěztví na konec vybojovala žena a to mladičká jezdkyně Lucie Novotná s koněm Telemarque se stáje EquiPaM Rosice, která zároveň získala svůj první titul AMAZONKA JANOV 2009. Lucie Novotná byla příjemně překvapena, když byla zároveň vyhlášena i NEJLEPŠÍM JEZDCEM DO 16TI LET.
Janovské závody Titul AMAZONKA JANOV 2009 uniklo pouze o 40setin sekundy Skřivanové Petře s klisnou Ramarou Elkor, která se musela spokojit s druhým místem v této soutěži. Na třetím místě se umístila Marková Renata s koněm Cracken z SJK SZeŠ Lanškroun.
Závěrem musíme přiznat, že jsme byli příjemně překvapeni množstvím přihlášek do soutěží ZL i L. Jsme potěšeni, že na janovské kolbiště zavítali i jezdci, kteří zde v sobotu startovali poprvé a že se tak zájem o janovské závody neustále zvedá.
Velký dík patří celému týmu pořadatelů, všem pomocníkům, profesionální týmu na věži rozhodčích i hlasatelovi Jindřichu Kasalovi.

Největší dík patří všem sponzorům, bez jejichž pomoci by nebylo možné tyto závody uspořádat.
Letošními partnery byli:
T&T TRADE LITOMYŠL, M-Markus s.r.o. Praha, HWT s.r.o. Svitavy, Lněnička Jan Svitavy, HRG tiskárna Litomyšl, LBtech Litomyšl, Cyklo sport Stratílek, Faluhammer Mlýny, Jezdecké potřeby Mauricio, DIN Nábytek Litomyšl, ARYS Litomyšl, Zlatnictví Němcovi Litomyšl. Opravdu speciální dík musíme vyjádřit Obecnímu úřadu Janov za obrovskou podporu jezdeckého sportu v Janově. Poklonu si zaslouží i Denivková zahrada Mravín za překrásnou květinovou výzdobu parkuru a za výpomoc s těmito závody.


 

Kontakt

Občanské sdružení hiporehabilitace Baneta

oshbaneta@seznam.cz

Sídlo: Zahradní 41, Svitavy, 56802

Provozovna: Stáj Pucher, Janov u Litomyšle 61, 569 55

IČO 27047784

Mgr. Hana Onderková 736/157794

Vyhledávání

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode