3. ročník Horse skijöringu

18.01.2010 08:57

    Včerejší 3. ročník Horse skijöringu přilákal do Janova opět skvělou diváckou kulisu. Příjemné odpoledne tak s námi strávilo mnoho diváků a nám nezbývá než jim poděkovat za vytvoření skvělé atmosféry a za podporu závodících trojic. 
    Sportovní akce začínala Slalomem, kde se na startu  objevilo 15 trojic. Mohli jsme vidět skvělé výkony, ale nechyběly ani vtipné trojice v podání pony a sáně, jezdec cválající po závodní trati bez lyžařky, kterou ztratil během závodu v zatáčce a spousta dalších. Tyto výkony opravdu nenechávaly diváky chladnými a skvělý komentář pana Jindřicha Kasala dodal celému závodu opravdu ojedinělou atmosféru. Vítězství této disciplíny patřilo po napínavém boji Lucii Peškové s koněm Gram a lyžaři Milanu Fadrnému. 
    Druhou soutěží byl SKOK DO DÁLKY - STORY DESIGN CUP,přes skokanský můstek, kde se diváci dočkali hned několika skvělých výkonů. Nejdelším skokem do dálky se mohl pochlubit Michal Mundil, přezdívaný Ahonen, který doskočil do dálky 6,6 metrů. Tento lyžař, tažený koněm Grid s Lenkou Buchtovou se tak stal obhájcem loňského titulu Skokan roku a s přehledem zvítězil. Škoda jen, že držitel nejdelšího skoku z roku 2009, lyžař Ondřej Getzel se nemohl zúčastnit. Připomeňme si, že jeho skok v loňském roce činil 9,6 metrů. 
    Vrcholem celého dne byla volba nejlepšího FREESTYLISTY ROKU. Zde byli soutěžící hodnoceni čtyřčlennou diváckou porotou a věřte, že se mnohokrát málem přelámali v půl, jen aby zaujali. Shlédli jsme jízdu lyžaře pozpátku, odvážnou otočku ve vzduchu, ale i jiné zajímavé kreace, které pobavily všechny přítomné. I zde kralovala dvojice Lucie Pešková s koněm Gram a lyžařem Jakubem Brýdlem, která po strhujícím rozeskakování s lyžařem Tmějem Filipem o vlásek zvítězila. Kreace byly opravdu originální a myslíme, že i olympijský vítěz ALeš Valenta by se divil, co naši soutěžící prováděli ve vzduchu i na zemi.
    Tímto děkujeme všem zúčastněným za skvělou závodní atmosféru i za to, že si dokázali najít čas a přijeli se do Janova v zimním počasí pobavit. Velké poděkování patří i Jindřichu Kasalovi, jehož komentář byl naprosto bezkonkurenční a dohnal k slzám (ale slzám ze smíchu) nejednoho diváka.

    Velké díky patří všem pomocníkům a především sponzorům: Obecnímu úřadu Janov, Story Design Litomyšl, Lyžařské škole Sun Ski Čenkovice,Peak sportu Litomyšl, Boss Timeru Brno, našemu sdružení a všem členům Stáje Pucher.

    Fotky z akce jsou k vidění ve fotogalerii. Reportáž je ke shlédnutí na ČT24 (17.1., regionální zpravodajství od 18:00, poslední reportáž).


Výsledky SLALOM:
1. místo Pešková Lucie s koněm Gram, lyžař Fadrný Milan / stáj rodiny Peškových
2. místo Pešková Lucie s koněm Gram, lyžař Brýdl Jakub /stáj rodiny Peškových
3. místo Machová Alice s klisnou Faria, lyžař LUkáš Mach/ JK Machovi

Výsledky SKOKY DO DÁLKY:
1.místo Buchtová Lenka s koněm Gride, lyžař Michal Mundil / OS Bonanza
2. místo Pešková Lucie s koněm Gram, lyžař Jakub Brýdl /Stáj rodiny Peškových
3. místo Tměj Josef s koněm Jenufa, lyžař Tměj Filip/Stáj Hubertus

Výsledky FREESTYLE:
1.místo Pešková Lucie s koněm Gram, lyžař Brýdl Jakub, stáj rodiny Peškových
2.místo Tměj Josef s koněm Jenufa, lyžař Tměj Filip, Stáj Hubertus
3.místo Jak Kadlec, s koněm Gride, lyžař Bečková Bětka, OS Bonanza
 


 

Kontakt

Občanské sdružení hiporehabilitace Baneta

oshbaneta@seznam.cz

Sídlo: Zahradní 41, Svitavy, 56802

Provozovna: Stáj Pucher, Janov u Litomyšle 61, 569 55

IČO 27047784

Mgr. Hana Onderková 736/157794

Vyhledávání

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode